Tagliatelle z mięsem mielonym i oliwkami


Czas przygotowania: 30 minut
Koszt : 12 złotych (danie dla trzech osób), czerwiec 2017 r.
Składniki:
250g makaronu
250g mielonego mięsa
Oliwki
1 cebula
1 ząbek czosnku
3 pomidory bez skórki
olej do smażenia
2 łyżki koncentratu pomidorowego
Sól, pieprz
Suszone bazylia, tymianek, oregano
Przygotowanie:
Zrumienić na mocno rozgrzanym oleju mięso. Pod koniec smażenia doprawić solą i pieprzem. Dodać rozgnieciony czosnek i pokrojoną cebulę. Dodać koncentrat pomidorowy i krótko podsmażyć. Następnie dodać pokrojone pomidory. Zmniejszyć ogień i dodać oliwki. Przyprawić do smaku suszonymi ziołami i dusić na małym ogniu pod przykryciem 10-15 minut, często mieszając, żeby mięso się nie przypaliło. Podawać z makaronem.
My podaliśmy z sałatką ze świeżych warzyw.
Smacznego! 🙂
Udostępnij →

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *