Makaron w kremowym sosie z suszonymi pomidorami [PRZEPIS]

Składniki:
400g makaronu tagliatelle
250 g śmietany kremówki 30%
2 łyżki oleju z suszonych pomidorów
12 suszonych pomidorów
1 duża cebula
2 garście pomidorków koktajlowych
2 łyżki tartego parmezanu
zioła śródziemnomorskie
sól, pieprz do smaku

Sposób przyrządzenia:
Makaron ugotuj al dente.
Pokrojoną w kostkę cebulkę wrzuć na patelnię z rozgrzanym olejem z suszonych pomidorów. Posól i pozwól (na małym ogniu i pod przykryciem) aby zmiękła. Dodaj pokrojone w kostkę suszone pomidory oraz śmietanę kremówkę. Duś na małym ogniu ok. 5 minut. Na koniec dodaj odcedzony makaron, parmezan oraz pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe. Przypraw do smaku ziołami śródziemnomorskimi, solą i pieprzem.

Smacznego!

1x porcja 208 g
663 kcal
Białko 16,4g
Tłuszcze 32,1g
Węglowodany 75,7g

WS 11,1

Czas przygotowania: 20 minut

Udostępnij →

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *