Pankejki puszyste [PRZEPIS]

Przepis inspirowany SprintCooking

Składniki:

3 jajka
2 łyżki cukru
1 torebka cukru z wanilią
1/2 łyżeczki soli
1 szklanka ciepłego mleka
1,5 szklanki mąki
3 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki roztopionego masła

Sposób wykonania:

Jajka wbij do misy. Dodaj cukier i cukier z wanilią. Ubijaj do momentu aż masa będzie puszysta i zmieni kolor na jasną. Dodaj ciepłe mleko.Ubij. Dodaj przesianą przez sito mąkę, proszek do pieczenia i sól. Na koniec dodaj roztopione masło. Wymieszaj delikatnie i odstaw na 20 minut, by ciasto odpoczęło.
Smaż na suchej patelni,formując małe placuszki.
Podawaj z cukrem pudrem, syropem klonowym, owocami. U mnie z syropem z malin.
Smacznego 🙂

Udostępnij →

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *