Sałatka z tuńczykiem, jajkiem, kukurydzą [PRZEPIS]

Składniki:

1 puszka tuńczyka w oleju roślinnym (u mnie Lisner)
3 jaja wiejskie
1/2 cebuli
100 g sera feta typu greckiego
1 mała puszka kukurydzy
2 łyżki majonezu (u mnie kielecki)
1 łyżka ketchupu
sól, pieprz do smaku

Sposób wykonania:

Tuńczyka odsącz z oleju. Podobną czynność wykonaj z kukurydzą. Cebulę, ser feta, ugotowane na twardo jajka pokrój w kostkę. Składniki wymieszaj delikatnie ze sobą, dodając majonez, ketchup. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z bułeczką “Pięć przemian”, sałatą i pomidorkami koktajlowymi.
Smacznego 🙂

1x porcja 91g
164 kcal
Białko 11,6 g
Tłuszcze 10,7 g
Węglowodany 5,2 g

WS 1,9

Czas przygotowania: 15 minut

Udostępnij →

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *