Efes Kebab Francuska 1

Z zewnątrz bardzo zachęca. I od środka też:

Gdzie by tu usiąść? Kanapa czy krzesło. Dobra, krzesło z widokiem na Francuską:

Kelnerka bardzo miła. Karty menu cisnęła na stół, jakby przegrana odchodziła od pokera i wściekła rozrzuciła karty na stół.
Ale zamówienie przyjmuje sprawnie i równie rzutko je realizuje.

Sułtan Kebab niebo w gębie. Mięso pachnące i dobrze przyprawione, otulone sosem pomidorowo-paprykowym z kulką świeżego jogurtu. Sprosta oczekiwaniom najbardziej wyrafinowanych podniebień.

Kebab na talerzu. Mięso baranio-cielęce marynowane według starej tureckiej tradycji, opiekane i ścinane w cienkie plasterki z kebabu, podawane z surówką i z pieczywem tureckim. Przepyszne, choć surówka do specialite de la masison nie należy, nudnawa i bez wyrazu.

Turecki jogurt Ajran pyszny! Wspaniale gasi pragnienie w upalny letni wieczór.
Udostępnij →

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *