Włocławek to ketchup inny niż wszystkie – nie można go pomylić z innym – pisze producent o ketchupie Włocławek. Gratulujemy marketingowcom producenta spółce MF FOOD (grupa Maspex) poczucia smaku oraz humoru.
Co ciekawe, ketchup Włocławek nie powstaje we Włocławku (zobacz film poniżej), ale w Łowiczu, Na pociechę na 100g produktu znajdują się w nim 83 gramy pomidorów z Kujaw.
A czy sam skład i smak sprostają legendzie, jaką niesie nazwa Ketchup Włocławek. Skład nas nie zachęca ale i nie zniechęca.
Skład: pomidory (161 g pomidorów zużyto na 100g produktu, w tym pomidory z Kujaw 83g), cukier, przeciery z selera (7,3%) i cebuli (6,7%), skrobia modyfikowana kukurydziana, sól, ocet sprytusowy, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, przyprawy
Cena wiosną 2021 r. – 4,35 zł w Carrefour
Ketchup łagodny 480g Włocławek | |
Wartość odżywcza w 100g | |
Wartość energetyczna (kcal) | 106 |
Tłuszcz (g) | <0,5g |
w tym tłuszcze nasycone (g) | <0,1g |
Węglowodany (g) | 23 |
w tym cukry (g) | 23 |
Białko (g) | 1,7 |
Sól (g) | 1,6 |
Błonnik (g) | b.d. |