Przebojem do rankingu ketchupów wdarł się ketchup z przetartych pomidorów marki Krokus. Ma wszystko na miejscu i wszystko ma w nim swoje miejsce. 235 gramów pomidorów na 100g robi wrażenie i nie jest normą na rynku. Skład ujmuje prostotą, nie ma zagęstnika w postaci skrobi ziemniaczanej, bo nic nie trzeba zagęszczać.
Czemu zatem ketchup z przetartych pomidorów 180g Krokus nie znalazł się na najwyższym stopniu podium? Czasem odczuwamy komfort jazdy najnowszą toyotą camry, ale na co dzień nie możemy sobie na to pozwolić. Pewnie nie jesteśmy w tym odosobnieni. Dlatego w codziennym użytkowaniu w kuchni spokojnie zadowolimy się ketchupami Develey i Roleski.
Skład: przetarte pomidory (235g na 100g ketchupu), cebula, ocet spirytusowy, cukier, sól przyprawy.
Ketchup z przetartych pomidorów 180g Krokus | |
Wartość odżywcza w 100g | |
Wartość energetyczna (kcal) | 100 |
Tłuszcz (g) | 0 |
w tym tłuszcze nascycone (g) | <0,1 |
Węglowodany (g) | 22 |
w tym cukry (g) | 17,0 |
Białko (g) | 2,1 |
Sól (g) | 0,8 |
Błonnik (g) | b.d. |