Krem Nuttela – 15. miejsce w rankingu Frankfuter Allgemeine Zeitung

Myślisz czekoladowy krem do smarowania, mówisz – Nutella. Nazwa lidera na tyle się upowszechniła, że na inne kremy zwykło się mówić “krem a la nutella, “biała nutella”. Chciałoby się pomyśleć, że pozycja numeru 1 rynku zobowiązuje do najwyższej jakości, doznań smakowych. Niekoniecznie.
Niemiecki dziennik Frankfurter Allgemeine Zeitung przeprowadził test kremów do smarowania. Nutella zajęła w nim dopiero 15. miejsce opatrzone komentarzem : “W pierwszym wrażeniu Nutella wydaje się dobrze zoptymalizowana, potniej jednak uczucie słodkości spycha smak orzechów i czekolady na dalsze miejsca”.
Wygrał krem Riccosa, też włoskiego producenta. Oto laurka wystawiona przez gazetę: “Głęboki smak mlecznej czekolady, orzechy najlepszej proweniencji i karmel tworzą produkt najwyższej delikatesowej próby”.

Czytaj też: Nuella – słodki, mdlący deser na śniadanie

Udostępnij →

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *