Zupa kapuściana przepis

Przepis
Składniki na 10 porcji:
– 1 główka kapusty
– 6 cebul, najlepiej ze szczypiorkiem
– 2 marchewki
– 2 zielone papryki
– 8 pomidorów
– po jednym pęczku selera naciowego i koperku
– przyprawy: pieprz, curry, bazylia, czosnek, estragon
– świeża bazylia do dekoracji
Kapustę oczyścić i poszatkować. Cebulę, marchewki i pomidory obrać, pokroić na kawałki. Szczypiorek oraz pęczek selera i koperku umyć, posiekać. Papryki oczyścić, pokroić w paski. Wszystko umieścić w większym garnku, zalać wrzącą wodą i gotować do momentu, aż warzywa będą miękkie. Dodać przyprawy według uznania. Udekorować świeżą bazylią.
Zupy nie można solić, ani dodawać do niej tłuszczów i bulionów. Zupę kapuścianą można jeść w dowolnych ilościach o każdej porze. Należy przechowywać ją w lodówce, jeść małymi porcjami.
Udostępnij →

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *