Zupa kuskus w jogurcie greckim [PRZEPIS]

Składniki:

1/3 brokuły

2 garście fasolki szparagowej

1 zielona papryka

2 l bulionu warzywnego

1/2 pęczka kolendry

500 g brukselki

1 szklanka kaszy kuskus

4-5 łyżek jogurtu greckiego wysokiej jakości

sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:

Wywar wlewamy do garnka, dolewamy wodę. Dodajemy brokuły, fasolkę, brukselkę, pokrojoną w kostkę paprykę. Gotujemy do miękkości warzyw. Zasypujemy kaszą. Gotujemy 5 minut. Wyłączamy. Hartujemy jogurt gorącą zupą w osobnej miseczce. Całość przelewamy do reszty zupy. Dodajemy kolendrę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

 

Udostępnij →

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *