Kuskus cytrynowy

Kuskus cytrynowy tak szybko znikał z miski,
że ledwie zdążyliśmy zrobić zdjęcie

Składniki:
Szklanka kaszy kuskus
Sok z jednej cytryny
Pęczek natki pietruszki
Groszek konserwowy
Łyżka masła
Sól, pieprz

Kasze kuskus zalewamy 1,25-1,5 szklanki wrzącej wody. Odstawiamy na 5 minut przykrywając szczelnie. Po 5 minutach dodajemy łyżkę masła. Dodajemy natkę pietruszki i groszek. Doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Podajemy z pieczonym kurczakiem ( najlepiej pierś) oraz sałatą z dresingiem jogurtowo-czosnkowym.

Kuskus podawany z kurczakiem i świeżą sałatą

Udostępnij →

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *