Składniki:
1 puszka tuńczyka w oleju roślinnym (u mnie Lisner)
3 jaja wiejskie
1/2 cebuli
100 g sera feta typu greckiego
1 mała puszka kukurydzy
2 łyżki majonezu (u mnie kielecki)
1 łyżka ketchupu
sól, pieprz do smaku
Sposób wykonania:
Tuńczyka odsącz z oleju. Podobną czynność wykonaj z kukurydzą. Cebulę, ser feta, ugotowane na twardo jajka pokrój w kostkę. Składniki wymieszaj delikatnie ze sobą, dodając majonez, ketchup. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z bułeczką “Pięć przemian”, sałatą i pomidorkami koktajlowymi.
Smacznego 🙂
1x porcja 91g
164 kcal
Białko 11,6 g
Tłuszcze 10,7 g
Węglowodany 5,2 g
WS 1,9
Czas przygotowania: 15 minut