Dieta 5:2, II edycja, 20 kwietnia 2017 r., 8 dzień

Śniadanie
1 figa suszona
2 daktyle suszone
1 łyżka słonecznika łuskanego
1  śliwka
Śliwkę, figę i daktyle pokroić w kostkę. Składniki połączyć ze sobą.

Kurczak z warzywami
1 nieduże pieczone udko z kurczaka
1/2 cukinii
10 pieczarek
1/2 pęczka natki pietruszki
kilka listków świeżej bazylii

Kurczaka przyprawić pieprzem, solą, papryką. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180 stopni, do momentu, aż mięso będzie odchodzić od kości.
Cukinie pokroić w talarki, pieczarki w dużą kostkę. Podpiec na rozgrzanej patelni z odrobina oleju lub masła. Doprawić solą i pieprzem. Na koniec dodać pokrojoną drobno natkę pietruszki i bazylię. Składniki wymieszać i podawać połączone ze sobą.

Udostępnij →

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *